Доступність посилання

ТОП новини

В Болгарії висунули звинувачення підозрюваному у вбивстві журналістки Маринової


Красиміров сказав журналістам, що це він напав на Маринову, але не пам’ятає, що саме сталося
Красиміров сказав журналістам, що це він напав на Маринову, але не пам’ятає, що саме сталося

Болгарська прокуратура висунула звинувачення підозрюваному у вбивстві телевізійної журналістки Вікторії Маринової та вимагає для нього запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Слухання відбулося в місті Русе на півночі Болгарії. Поруч із будівлею суду 21-річний підозрюваний Северин Красиміров сказав журналістам, що напав на Маринову, однак переконує: дуже погано пам’ятає, що саме сталося.

«Я не пам’ятаю, що сталося. Я не можу згадати всього. Так, я винен, мені дуже шкода. Не можу повірити, що зробив це», – цитують Красимірова місцеві та західні медіа.

В разі, якщо його визнають винним, Красимірову загрожує довічне ув’язнення за вбивство і 10-12 років в’язниці за зґвалтування.

Попри припущення, що вбивство Маринової пов’язане з її журналістською роботою, поліція Болгарії заявила, що вбивство не пов’язане з професійною діяльністю Маринової.

Болгарія оплакує вбиту журналістку – відео
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:00:53 0:00

21-річний Северин Красиміров був затриманий у Німеччині за підозрою у вбивстві Вікторії Маринової. За даними слідства, він приїхав до Німеччини з болгарського міста Русе, де знайшли тіло журналістки.

Про вбивство директора і ведучої каналу TVN 30-річної Вікторії Маринової стало відомо 7 жовтня. Її тіло разом з речами і автомобілем було виявлено на півночі Болгарії в рідному місті Руссе. Останньою темою, над якою вона працювала, був скандал навколо розкрадання коштів фондів Європейського союзу.

Це вже третє за рік вбивство журналіста-розслідувача в ЄС. У жовтні минулого року на Мальті була убита журналістка Дафне Каруана Ґаліція. У лютому цього року в Словаччині вбили журналіста Яна Куціака з нареченою.

XS
SM
MD
LG