Доступність посилання

ТОП новини

Армія РФ стягує підкріплення до Борової на Харківщині – Третя штурмова бригада


Ексгумація жертв російського обстрілу, селbot Борова, Харківська область, 24 січня 2023 року
Ексгумація жертв російського обстрілу, селbot Борова, Харківська область, 24 січня 2023 року

Російські війська мають незначні тактичні успіхи в районі населеного пункту Борова в Ізюмському районі на Харківщині, де є переваги у рельєфі, розповів 19 червня в ефірі Радіо Свобода (проєкт «Свобода.Ранок») Родіон Кудряшов, заступник командира Третьої Окремої штурмової бригади.

«Тут не питання відстані, а питання в кількості противника, який намагається проломити лінію оборони, вийти безпосередньо на логістичний вузол. Борова зараз є основним напрямком зосередження зусиль. І напрямок головного удару є зараз насамперед у смузі Третьої окремої штурмової бригади. Противник уже більш ніж місяць продовжує скупчувати війська, і ці війська посилати в бій безпосередньо в цьому районі. Тому задіюємо всі наявні сили та засоби для того, щоб відповідати, тримати оборону. Сьогодні ворог не має жодних успіхів, про оперативні ми навіть не говоримо. Це тактичні успіхи, але навіть за ці тактичні успіхи ворог, повірте мені, платить дуже велику ціну», – заявив заступник командира.

Військовий зазначив, що населений пункт Борова є вигідною позицією, тому армія РФ намагається його захопити. Він додав, що особливості рельєфу та логістичне сполучення в районі цього населеного пункту є «цікавими» для армії РФ.

«Звісно є переваги (в районі Борової – ред.) з погляду рельєфу. Тобто цікаво противнику вийти саме на цей відрізок. Також є цікавості в плані того, що противник хоче вибудувати свою оборону, у тому числі і по водяній гладі. І для цього є один з таких найголовніших вузлів – це Борова. Але і ніхто не відкидає, скажемо так, мотиви противника, який за будь-яку ціну хоче похизуватися в своїх медіа квадратними кілометрами захоплення нашої країни. Тому тут є дві складові: як показати медіарезультат, так і фактично виграти певні логістичні сполучення», – розповів Родіон Кудряшов.

Борова – селище міського типу в Ізюмському районі Харківщини. Воно розташоване на березі річки Оскіл, на східному фланзі оборони Харківської області – на південь від Куп’янська.

Форум

XS
SM
MD
LG