Доступність посилання

ТОП новини

Державний секретар США Блінкен відвідує Ізраїль


Колишній футбольний тренер Гіл Хаскел (ліворуч) вітає державного секретаря США Ентоні Блінкена (праворуч) з прибуттям до Тель-Авіва, Ізраїль, 22 жовтня 202 року.
Колишній футбольний тренер Гіл Хаскел (ліворуч) вітає державного секретаря США Ентоні Блінкена (праворуч) з прибуттям до Тель-Авіва, Ізраїль, 22 жовтня 202 року.

Державний секретар США Ентоні Блінкен зустрівся з прем’єр-міністром Ізраїлю Беньяміном Нетаньягу 22 жовтня, що стало першим великим зусиллям США щодо припинення вогню на Близькому Сході після того, як минулого тижняІзраїль вбив лідера підтримуваного Іраном угруповання «Хамас», визнаного терористичною організацією Сполученими Штатами і Євросоюзом, і останньою спробою перед президентськими виборами, які можуть перевернути політику США.

Блінкен розпочав свої зустрічі в Ізраїлі в той час, коли «Хезболла», бойова група і політична партія, яка контролює більшу частину південного Лівану, запустила ракети по Тель-Авіву і Хайфі, а ізраїльська авіація завдала ударів по південних передмістях Бейрута, в тому числі повітряного удару, який призвів до повного обвалу багатоповерхового будинку і спричинив нову хвилю панічної втечі жителів.

Читайте також: CNN: тіло лідера «Хамасу» Сінвара можуть обміняти на звільнення ізраїльських заручників

Неодноразові дипломатичні зусилля не змогли покласти край як річній війні на палестинській території Гази, так і конфлікту між Ізраїлем і ліванським збройним угрупуванням «Хезболла», що підтримується Іраном.

У вівторок «Хезболла» заявила, що жодних переговорів не буде, поки тривають бойові дії, і взяла на себе відповідальність за атаку безпілотника на дачу Нетаньяху в суботу.

Форум

XS
SM
MD
LG