Доступність посилання

ТОП новини

Мінреінтеграції: в Україні готуються до прийому біженців з Курської області, запрацювала гаряча лінія


«Україна дотримується всіх норм міжнародного гуманітарного права. Ми забезпечимо мирним жителям Курщини необхідний захист і гуманітарну підтримку»
«Україна дотримується всіх норм міжнародного гуманітарного права. Ми забезпечимо мирним жителям Курщини необхідний захист і гуманітарну підтримку»

У звʼязку з можливим погіршенням гуманітарної ситуації на прилеглих територіях Курської області РФ, Україна готується до прийому російських біженців, повідомила міністерка з питань реінтеграції Ірина Верещук.

Міністерство реінтеграції відкрило цілодобову гарячу лінію для жителів Курської області, які потребують гуманітарної допомоги або ж хочуть евакуюватися в Україну, заявила Верещук.

Заявку можна залишити таким чином:

  • зателефонувати або написати на номер: +38 (093) 367-83-68 через Telegram або WhatsApp.
  • написати на електронну пошту: hotlinesos24@gmail.com

«Україна дотримується всіх норм міжнародного гуманітарного права. Ми забезпечимо мирним жителям Курщини необхідний захист і гуманітарну підтримку», – йдеться у дописі.

Українська армія, за даними російської сторони, увійшла на територію Курської області Росії 6 серпня. Відтоді у регіоні тривають бої. Влада Курської, Брянської і Бєлгородської областей Росії запровадила режим контртерористичної операції на території регіонів.

Спочатку українська сторона зберігала тишу щодо подій у Курській області РФ. 12 серпня Київ вперше підтвердив проведення ЗСУ наступальної операції в Курській області Росії.

13 серпня головнокомандувач Збройних сил України Олександр Сирський розповів, що під контролем України уже перебувають 74 населені пункти у Курській області РФ. Натомість днем раніше виконувач обов’язків губернатора Курської області Росії Олексій Смирнов на нараді з президентом РФ Володимиром Путіним заявив, що під контролем Збройних сил України перебувають 28 населених пунктів регіону.

У МЗС 13 серпня заявили, що Україна не зацікавлена в тому, щоб забирати територію в Курській області РФ, а хоче захистити життя українців і убезпечитись від російських ударів.

Форум

XS
SM
MD
LG