Доступність посилання

ТОП новини

У Білорусі стартували спільні з Росією навчання Повітряних сил і ППО


У Білорусі 27 травня стартували спільні з Росією навчання Військово-повітряних сил та протиповітряної оборони
У Білорусі 27 травня стартували спільні з Росією навчання Військово-повітряних сил та протиповітряної оборони

У Білорусі 27 травня стартували спільні з Росією навчання Військово-повітряних сил та протиповітряної оборони, йдеться у повідомленні Міністерства оборони країни.

За даними відомства, «під час навчання будуть відпрацьовані питання управління різнорідними силами авіації, а також організації взаємодії під час виконання ними навчально-бойових завдань».

«Основні зусилля під час навчань будуть спрямовані на вирішення завдань із прикриття державних і військових об’єктів від ударів засобів повітряного нападу. Крім того, на авіаційних полігонах екіпажам належить практично відпрацювати низку питань в інтересах прикриття підрозділів сухопутних військ», – кажуть у Міноборони Білорусі.

Як відомо, до навчань мають намір залучити авіаційні військові частини, підрозділи зенітних ракетних і радіотехнічних військ Збройних сил Білорусі, а також екіпажі розвідувальної, винищувальної та армійської авіації Військово-космічних сил Росії.

Навчання триватимуть до 31 травня.

На початку травня в Міноборони РФ повідомили, що Росія найближчим часом проведе навчання «з метою підвищення готовності нестратегічних ядерних сил до виконання бойових завдань».

Білорусь є найближчим союзником Москви з початку російського вторгнення в Україну в лютому 2022 року, коли Лукашенко дозволив Кремлю використовувати територію його країни для вторгнення в Україну. Росія також розмістила частину своєї тактичної ядерної зброї в Білорусі.

Форум

XS
SM
MD
LG