Доступність посилання

ТОП новини

У Білорусі повідомляють, що на кордоні з Україною через підрив мін пошкоджено залізницю


Замінована територія в Україні позначена попереджувальними знаками (ілюстративне фото)
Замінована територія в Україні позначена попереджувальними знаками (ілюстративне фото)

На кордоні з Білоруссю на українському боці підірвалися міни, через що пошкоджено залізницю, повідомляє Білоруська служба Радіо Свобода з посиланням на провладні Telegram-канали.

Згідно з повідомленнями, на місці, де стався підрив, розташовується лісовий масив. Підрив протитанкових мін буцімто стався на території Овруцького району Житомирської області близько пів на четверту ночі за 800 метрів від білоруського пункту пропуску «Словечно» у Гомельській області. Як ймовірну причину вибуху вказують влучання блискавки в одну з електрошахт. Внаслідок вибуху нібито пошкоджено опору мосту та залізничні колії.

Речник Державної прикордонної служби Андрій Демченко підтвердив Радіо Свобода, що міни здетонували «на одному напрямку біля лінії кордону» через блискавку.

«За інформацією, якою я володію, ніхто не постраждав. Окремо додам, що на кордоні діє обмеження на пересування громадян, особливо поблизу лінії кордону. Тому мінні загородження на певних напрямках, важливих для безпеки України, загрожують лише тим, хто хоче прийти до нас із війною», – наголосив Демченко.

Раніше українська сторона повідомила про мінування українського кордону через загрозу нового наступу Росії з території Білорусі.

XS
SM
MD
LG