Доступність посилання

ТОП новини

Білорусь: Лукашенко змінив голову ЦВК, за якої завжди перемагав на виборах


Ігор Карпенко народився в Росії, у Комуністичній партії – з радянських часів
Ігор Карпенко народився в Росії, у Комуністичній партії – з радянських часів

У Білорусі призначено нового голову Центральної виборчої комісії. Ігор Карпенко 13 грудня змінив на цій посаді Лідію Єрмошину, яка керувала відомством 25 років і за котрої на президентських виборах завжди перемагав Олександр Лукашенко.

Ігор Карпенко – лідер провладної Комуністичної партії. До цього він обіймав посаду міністра освіти Білорусі.

Лідія Єрмошина очолювала ЦВК з 1996 року, коли з цієї посади усунули Віктора Гончара. 1999 року Гончар разом із бізнесменом Анатолієм Красовським зник за загадкових обставин. У грудні 2019 року колишній співробітник спецзагону МВС Білорусі в інтерв’ю Deutsche Welle розповів, що брав участь у вбивстві опозиційних політиків – опонентів Лукашенка наприкінці 1990-х років. За його словами, Гончара та Красовського розстріляв у Вітебській області підполковник Дмитро Павличенко: нібито «Гончар мав 100-відсотковий компромат для усунення Лукашенка».

Ігор Карпенко народився в Росії, у Комуністичній партії – з радянських часів (з 1984 року). 2012 року його обрали першим секретарем Центрального комітету Комуністичної партії Білорусі, це провладна партія, яка всіляко підтримує Лукашенка.

Встановлюйте новий застосунок Радіо Свобода на смартфони та планшети Apple і Android.
XS
SM
MD
LG