Доступність посилання

ТОП новини

СБУ затримала мера міста на Одещині. Його підозрюють у «заволодінні» базою відпочинку


За даними слідства, фігуранти намагалися незаконно заволодіти місцевою базою відпочинку, яка розташована на узбережжі Чорного моря
За даними слідства, фігуранти намагалися незаконно заволодіти місцевою базою відпочинку, яка розташована на узбережжі Чорного моря

Служба безпеки України спільно з Національною поліцією затримали міського голову, який «намагався заволодіти базою відпочинку на березі моря», повідомляє 20 липня пресслужба СБУ.

«Для цього учасники угруповання силою змусили власницю рекреаційного об’єкта відмовитися від 50% корпоративних прав на нього. Після цього вони призначили на базу відпочинку «свого» директора, який почав шукати покупців на даний комплекс. Коли покупці знайшлися, учасники злочинного угруповання збиралися «віджати» у власниці решту 50% корпоративних прав», – йдеться у повідомленні.

Слідчі вважають, що угруповання очолював мер міста в Одеській області, а для реалізації схеми залучив знайомого адвоката, а також «підконтрольних» реєстраторів та нотаріусів.

Правоохоронці кажуть, що затримали мера, коли той отримував 30 тисяч доларів завдатку від покупців турбази.

У повідомленні не вказано імені підозрюваного, однак видання Думська з посиланням на власні джерела повідомило, що СБУ затримала міського голову Білгород-Дністровського Одеської області Віталія Граждана.

Сам Віталій Граждан не коментував справу.

Форум

XS
SM
MD
LG