Доступність посилання

ТОП новини

Беленюк заявив про завершення кар’єри після виграшу «бронзи» на Олімпіаді-2024


Титулований український спортсмен Жан Беленюк завершив свою кар’єру (фото архівне)
Титулований український спортсмен Жан Беленюк завершив свою кар’єру (фото архівне)

Титулований український спортсмен Жан Беленюк завершив свою кар’єру після того, завоював «бронзу» на Олімпіаді-2024 у греко-римській боротьбі.

У ході боротьби за третє місце українець зустрівся з поляком Аркадіушем Марцином Кулиничем. Беленюк переміг свого опонента з рахунком 3:1 та завоював «бронзу».

Відразу після завершення поєдинку український спортсмен станцював переможний гопак, а потім зняв із себе борцівки. Такий жест із взуттям означає завершення спортивної кар’єри.

У коментарі «Суспільне спорт» Беленюк розповів, що дуже задоволений «бронзою». За словами українця, він уже тричі зустрічався з поляком Кулиничем і «завжди перемагав».

«Але коли 30 років і, чесно кажучи, думаєш, що це останній поєдинок у житті, хочеш його закінчити на позитивній ноті. Задоволений результатом. У 2013 році востаннє приїхав без медалі міжнародного рівня (світ, Європа). Не хотів переривати цю серію», – додав він.

Беленюк став бронзовим призером Парижу-2024 у ваговій категорії до 87 кг. Українець був сильнішим за поляка Аркадіуша Кулініча – 3:1.

Для Жана Беленюка це – третя олімпійська медаль у кар’єрі. У Ріо-2016 він завоював «срібло», а в Токіо-2020 взяв «золото».

Станом на 8 серпня в активі збірної України 10 нагород (3 золоті, 3 срібні, 4 бронзові) і 15-те місце в командному заліку.

Форум

XS
SM
MD
LG