Доступність посилання

ТОП новини

У Криму відправили до СІЗО трьох активістів, затриманих силовиками РФ після обшуків


Російські силовики затримали активістів напередодні після обшуків у їхніх будинках
Російські силовики затримали активістів напередодні після обшуків у їхніх будинках

Підконтрольний РФ Київський районний суд Сімферополя відправив на два місяці до СІЗО Руслана Асанова, Аметхана Умерова і Ремзі Німетулаєва, яких російські силовики затримали напередодні після обшуків у їхніх будинках. Про це повідомляє громадське об’єднання «Кримська солідарність».

Згідно з повідомленням, Німетулаєву й Асанову висунули звинувачення в «організації діяльності терористичної організації», Аметхану Умерову – в «участі у діяльності терористичної організації». Активісти провину не визнають.

Крім того, 25 серпня російський суд обере запобіжний захід ще трьом затриманим напередодні активістам – Сейдамету Мустафаєву, Ельдару Якубову та Абдулмеджиту Сейтумерову.

Напередодні повідомлялося, що в Бахчисараї та Бахчисарайському районі Криму російські силовики провели обшуки в будинках кримських татар – Руслана Асанова, Сейдамета Мустафаєва, Ремзі Неметулаєва, Абдулмеджита Сейтумерова, Аметхана Умерова і Аметхана Умерова.

Раніше голова Кримськотатарського Ресурсного Центру Ескендер Барієв повідомляв, що за шість місяців 2023 року було зафіксовано 37 обшуків, з яких 29 – у будинках кримських татар.

Напередодні генеральний прокурор України Андрій Костін заявив, що в окупованому Криму утримують понад 180 українських політв’язнів, а з березня 2022 року до адміністративної відповідальності там притягнули щонайменше 370 людей за «дискредитацію армії РФ».

Про обшуки у кримських татар в окупованому Криму повідомляють регулярно. За даними Кримськотатарського ресурсного центру (КРЦ), лише в червні цього року в окупованому Криму було зафіксовано 15 політичних затримань, вісім – щодо представників корінного кримськотатарського народу.

Читайте також: РФ порушила в окупованому Криму понад 100 кримінальних справ за релігійною ознакою – омбудсмен

XS
SM
MD
LG