Доступність посилання

ТОП новини

Сили ППО збили 5 крилатих ракет та 60 дронів, бойова робота триває – Олещук


У Повітряних силах ЗСУ повідомляють, що ще близько 10 дронів перебувають в повітряному просторі України – бойова робота триває.
У Повітряних силах ЗСУ повідомляють, що ще близько 10 дронів перебувають в повітряному просторі України – бойова робота триває.

Сили протиповітряної оборони збили 5 крилатих ракет Х-101 та 60 ударних БпЛА типу Shahed-131/136, якими атакувала Росія, повідомив командувач Повітряних сил ЗСУ генерал-лейтенант Микола Олещук.

За його словами, бойова робота велась у 16 областях – у Київській, Хмельницькій, Рівненській, Вінницькій, Черкаській, Херсонській, Миколаївській, Запорізькій, Хмельницькій, Харківській, Дніпропетровській, Полтавській, Житомирській, Сумській, Чернігівській та Кіровоградській.

Олещук повідомив, що ще десять російських безпілотників локаційно втрачені (ймовірно, впали) на території України, один перетнув кордон із Білоруссю, ще близько 10 перебувають в повітряному просторі України – бойова робота триває.

За даними Повітряних сил ЗСУ у ніч на 27 серпня російські війська
завдали удару по Україні ракетами різних типів та ударними БпЛА (загалом 91 засіб):

  • 3-ма аеробалістичними ракетами Х-47М2 «Кинджал» (з літаків МіГ-31К із повітряного простору Ліпецької області – РФ);
  • балістичною ракетою «Іскандер-М» (із окупованого Криму);
  • крилатою ракетою «Іскандер-К» (із Воронезької області – РФ);
  • 5-ма крилатими ракетами Х-101 (з бомбардувальників Ту-95МС із повітряного простору Волгоградської області – РФ);
  • 81 ударним БпЛА типу «Shahed» (із Єйська та Курської області – РФ).

Читайте також: Росія вночі знову завдала комбінованого удару по Києву, усі цілі збиті – КМВА

Попередньої доби, 26 серпня, російські військові здійснили одну з наймасштабніших атак на Україну за допомогою ударних дронів і крилатих ракет. За даними ДСНС, загинули семеро людей, зокрема, двоє померли у лікарні, 47 людей постраждали, у тому числі четверо дітей 2014, 2017 та 2024 року народження. Унаслідок масованої атаки на енергетичну інфраструктуру постраждали 15 областей України, повідомив прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

У Повітряних силах зазначили, що війська РФ запустили по Україні 127 ракет та 109 ударних БПЛА. В результаті протиповітряного бою збито 201 повітряну ціль – 102 ракети та 99 ударних БПЛА.

Форум

XS
SM
MD
LG