Доступність посилання

ТОП новини

Нічна атака РФ: влада Хмельниччини заявляє про збиття восьми повітряних цілей, постраждала людина


Понівечені будинки в дачному кооперативі після російської атаки 26 серпня 2024 року, Дніпропетровщина
Понівечені будинки в дачному кооперативі після російської атаки 26 серпня 2024 року, Дніпропетровщина

Сили протиповітряної оборони збили на Хмельниччині вісім повітряних цілей, внаслідок російської атаки постраждала людина, повідомив голова обласної військової адміністрації Сергій Тюрін.

«Сьогодні вночі під час повітряних тривог на території Хмельницької області наші сили ППО збили 8 ворожих цілей. Працюють усі відповідні служби та встановлюються місця падіння уламків. Внаслідок атаки виникло загоряння двох приватних будинків. Чоловік, який проживає в будинку отримав контузію», – написав він у телеграмі.

Тюрін додав, що станом на ранок повністю відновлено електропостачання у населених пунктах, де воно зникло після вчорашньої масованої атаки РФ, але застосовуються графіки погодинних відключень.

Вночі 27 серпня російські війська атакували регіони України. Повітряні сили ЗСУ попереджали про рух російських ракет та безпілотників на Старокостянтинів Хмельницької області, де поблизу міста розташований військовий аеродром.

Це сталося наступного дня після масштабної атаки РФ на Україну 26 серпня. За даними ДСНС, загинули семеро людей, зокрема, двоє померли у лікарні. Крім того, 47 осіб постраждало, у тому числі четверо дітей 2014, 2017 та 2024 року народження. Унаслідок масованої атаки на енергетичну інфраструктуру постраждали 15 областей України, повідомив прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

Сили РФ регулярно з різних видів озброєння – ударними БПЛА, ракетами, КАБами, РСЗВ – атакують українські регіони.

Керівництво Росії заперечує, що російська армія під час повномасштабної війни завдає цілеспрямованих ударів по цивільній інфраструктурі міст і сіл України, убиваючи цивільне населення і руйнуючи лікарні, школи, дитячі садочки, об’єкти енергетики і водозабезпечення.

Українська влада і міжнародні організації кваліфікують ці удари як воєнні злочини Російської Федерації і наголошують, що вони носять цілеспрямований характер.

Форум

XS
SM
MD
LG