Доступність посилання

ТОП новини

Армії РФ не вдалося реалізувати її «харківську операцію» – Зеленський


Знімок з дрона показує Вовчанськ на Харківщині, який атакують російські війська, 2 червня 2024 року
Знімок з дрона показує Вовчанськ на Харківщині, який атакують російські війська, 2 червня 2024 року

Російській армії не вдалося реалізувати її «харківську операцію», заявив український президент Володимир Зеленський.

«Говорив сьогодні з Головкомом – загалом про ситуацію. Дуже вагомий результат – те, що російській армії не вдалося реалізувати їхню Харківську операцію. Максимально їх зараз стримуємо і знищуємо російські підрозділи, які заходять на нашу землю та тероризують Харківщину», – сказав він у своєму відеозверненні.

Зеленський повідомив, що Харківський напрямок було посилено і буде ще посилено.

Він також заявив про роботу над тим, щоб забезпечити більше резервів українській армії.

«Дякую Франції та Еммануелю особисто за його ініціативу та підтримку наших пропозицій щодо тренування наших воїнів і забезпечення бригад. Разом ми готуємо нову системну основу для тренування підрозділів української армії», – додав він.

Читайте також: Міністр оборони Росії «сильно переоцінює» досягнення армії РФ на Харківщині – ISW

Видання Bloomberg у своєму матеріалі, опублікованому 8 червня, пише, що спроба Росії відкрити новий фронт на північному сході України в Харківській області вже здається невдалою без досягнення мети Путіна щодо створення буферної зони вздовж кордону.

Російські сили зранку 10 травня розпочали наступальні дії в Харківській області уздовж українсько-російського кордону. Їм вдалося захопити кілька сіл, нині тривають бої за Вовчанськ. Українські військові повідомляють, що станом на 8 червня «більша частина» Вовчанська перебуває під контролем Сил оборони України.

Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський 17 травня заявив, що війська РФ розширили зону активних бойових дій майже на 70 кілометрів, намагаючись примусити Україну задіяти додаткову кількість бригад зі складу резерву.

Форум

XS
SM
MD
LG