Доступність посилання

ТОП новини

У Росії заявили про завершення слідства у справі про вбивство військовими РФ американця в Донецьку


64-річний Бентлі зник 8 квітня цього року в Донецьку
64-річний Бентлі зник 8 квітня цього року в Донецьку

Слідчий комітет Росії заявив про завершення розслідування вбивства американця Рассела Бентлі, який жив в окупованому Донецьку і був прихильником угруповання «ДНР». За даними слідства, американця закатували російські військові, які також намагалися приховати сліди вбивства.

64-річний Бентлі зник 8 квітня цього року в Донецьку. Місцеві джерела повідомляли, що його викрали російські військові, які, ймовірно, звинуватили американця в шпигунстві за зйомку наслідків ракетного удару по військовій базі. Дружина американця Людмила вимагала від російських посадовців розслідувати його зникнення.

Слідство встановило, що четверо обвинувачених застосували до Бентлі «фізичне насильство і тортури, які спричинили його смерть», а після цього підірвали тротиловою шашкою автомобіль із його тілом.

  • Бентлі жив у Донецьку з 2014 року, коли місто було захоплене підтримуваними Росією бойовиками. Він воював у складі їхніх підрозділів, пізніше збирав гуманітарну допомогу місцевим жителям і вів відеоблог, російська пропаганда регулярно використовувала його у своїх сюжетах. Крім того, він був стрінгером державного російського агентства «Супутник».
  • У Донецьку Бентлі одружився й отримав російське громадянство.
  • Американське видання Texas Monthly розповідало, що минулого Бентлі був військовим інженером і служив у Німеччині. У США Бентлі визнавали винним у контрабанді й продажу наркотиків, якийсь час він переховувався від влади. На початку 1990-х він намагався балотуватися до американського Сенату.

Форум

XS
SM
MD
LG