Доступність посилання

ТОП новини

Верховний суд України розгляне позов Аксьонова щодо санкцій


Сергій Аксьонов просить суд у Києві зняти з нього санкції
Сергій Аксьонов просить суд у Києві зняти з нього санкції

Касаційний адміністративний суд (підрозділ Верховного суду України) 22 жовтня розгляне позов призначеного Кремлем голови анексованого Криму Сергія Аксьонова щодо санкцій проти нього. Про це йдеться в повідомленні на сайті суду.

Аксьонов вимагає скасувати запроваджені проти нього персональні санкції. Відповідачами в позові заявлені президент України Петро Порошенко, Рада національної безпеки й оборони України, а також український Кабмін, Нацбанк, СБУ.

У кінці серпня представники Аксьонова подали позов до Окружного адмінсуду Києва з вимогою скасувати запроваджені проти нього персональні санкції.

Читайте також: Позов Аксьонова проти України потрібен, щоб легітимізувати анексію Криму – політолог

Українська прокуратура розглядає справи проти Аксьонова, а також проти колишнього спікера Верховної Ради АРК Володимира Константинова. Їх обвинувачують за статтями 109 і 110 Кримінального кодексу України – «заклики до насильницького повалення конституційного ладу» і «посягання на територіальну цілісність України».

Усього в українські санкційні списки через анексію Криму і конфлікт на Донбасі внесені понад 680 людей, це громадяни України, Росії й низки інших країн.

XS
SM
MD
LG