Доступність посилання

ТОП новини

Австралія надасть Україні майже 50 танків Abrams – ЗМІ


Ці танки планують списати. Фото ілюстративне
Ці танки планують списати. Фото ілюстративне

Десятки австралійських танків Abrams, які незабаром будуть списані, будуть відправлені в Україну в рамках пакету військової підтримки на суму 245 мільйонів доларів, щоб посилити боротьбу зруйнованої війною країни проти російського вторгнення. Про це повідомляє телеканал АВС.

Більш ніж через рік після того, як Київ вперше висловив зацікавленість у застарілому парку M1A1, і через кілька місяців після того, як Австралія відхилила прохання про передачу своїх списаних гелікоптерів Taipan, австралійський уряд підтвердив, що надасть Україні 49 танків американського виробництва.

Міністр оборонної промисловості Пет Конрой, який цього тижня бере участь у засіданні міністрів оборони країн НАТО в Брюсселі, безпосередньо розповість своєму українському колезі про останній пакет підтримки.

«Ці танки нададуть українським Збройним силам більшої вогневої потужності і мобільності і доповнять підтримку, яку наші партнери надають українським бронетанковим бригадам – Австралія є непохитною в нашій підтримці України», – сказав він.

У липні уряд Австралії оголосив про найбільший із початку повномасштабного вторгнення РФ пакет військової допомоги Україні на суму близько 250 млн австралійських доларів – приблизно 158 млн доларів США.

Після початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну влада Австралії засудила дії російської влади та запровадила санкції проти РФ. Обмеження стосуються сотень російських громадян та компаній.

Форум

XS
SM
MD
LG