Доступність посилання

ТОП новини

ФБР провело обшук у будинку Дмитра Саймса – коментатора і ведучого «Первого канала»


Дмитро Саймс підтвердив обшуки і сказав, що він «спантеличений і стурбований» діями ФБР
Дмитро Саймс підтвердив обшуки і сказав, що він «спантеличений і стурбований» діями ФБР

Агенти ФБР провели обшук у будинку Дмитра Саймса, відомого політичного коментатора і письменника, ведучого програми про поточні події на російському державному «Першому каналі», повідомила 16 серпня газета Rappahannock News.

ФБР повідомило газеті, що обшук почався 13 серпня, але відмовилося від подальших коментарів, повідомляє російська служба Радіо Свобода.

Саймс повідомив газеті, що на даний час він перебуває за межами країни, але «спантеличений і стурбований» діями ФБР. В інтерв’ю російському державному інформаційному агентству ТАСС 16 серпня він заявив, що повідомлення про те, що агенти ФБР були в його будинку, відповідають дійсності, хоча він не був офіційно повідомлений про це.

Саймс народився в Москві в 1947 році і емігрував до США в 1973 році. Він був неофіційним радником колишнього президента США Річарда Ніксона і регулярно їздив з Ніксоном до Росії та інших країн колишнього Радянського Союзу.

Читайте також: Блінкен: у 2024 році на виборців у багатьох країнах чекатиме «потік брехні» та дезінформації

У 1994 році Ніксон призначив його головою Центру національних інтересів, який тоді називався Центром Ніксона за мир і свободу. Саймс пішов у відставку з цієї посади у 2022 році.

Саймс також консультував президентську кампанію Дональда Трампа у 2016 році та організував важливу зовнішньополітичну промову 2016 року, в якій Трамп виклав бачення більш тісної співпраці з Росією.

Ім’я Саймса згадується понад 100 разів у доповіді спеціального прокурора США Роберта Мюллера під назвою «Звіт про розслідування втручання Росії у президентські вибори 2016 року», опублікованій у 2019 році.

Саймс модерував сесію запитань і відповідей з президентом Росії Володимиром Путіним на Петербурзькому міжнародному економічному форумі в 2023 році.

Раніше цього місяця телеканал Fox News повідомив, що агенти ФБР провели обшук у нью-йоркському будинку Скотта Ріттера, колишнього інспектора ООН з питань озброєнь в Іраку, який часто публікував матеріали для російських державних ЗМІ, зокрема RT і Sputnik. Представник ФБР повідомив Fox, що обшук був частиною «поточного» розслідування.

Форум

XS
SM
MD
LG