Доступність посилання

ТОП новини

ЗСУ повертають втрачене, а Росія посилює наступ по всій лінії фронту: деталі


Збройні сили України відбили 25 атак на Покровському напрямку
Збройні сили України відбили 25 атак на Покровському напрямку
  • Російська рамія атакує по всій лінії фронту

Російські війська надвечір 28 травня наростили інтенсивність атак майже по всій лінії фронту, кількість бойових зіткнень зросла до 108, повідомив у зведенні станом на 20:00 Генеральний штаб ЗСУ.

«На даний час бої ще тривають на 18 ділянках. Найбільш напруженою ситуація залишається на Покровському напрямку», – йдеться в повідомленні.

Яка ситуація на ранок?

  • Бої за Харківщину: відео з місця подій

Українські військові відновили деякі позиції на півночі Харківщини. Про це повідомляє Американський інститут вивчення війни. Зокрема, на одному з російських плацдармів на цій ділянці фронту – біля села Липці – українські сили зайняли позиції вздовж вітрозахисної смуги.

Що відбувається на Харківщині? Говоримо з військовим

  • Що дають безпекові угоди, які Україна підписує з іншими країнами?

Україна отримає бельгійські Ф-16 до кінця цього року. Їх передачу зафіксували в безпековій угоді, яку напередодні підписали президент Володимир Зеленський та прем’єр Бельгії Александр де Кроо. Що взагалі передбачають собою ці безпекові угоди? Та чи слід саме на них робити ставку Україні?

  • Україні пригрозили не давати ракет?

Українська армія щонайменше один раз використовувала систему Patriot, доставлену з Німеччини, «для самостійних дій». Такі дані наводить видання BILD.

Утім які саме цілі були уражені та де – не вказують. Щоправда, як зазначає оглядач цього видання Юліан Рьопке, у відповідь з Берліна і Вашингтона Києву нібито пригрозили зупинити поставки зенітних ракет, якщо подібний інцидент повториться.

Чому партнери України досі не наважились дозволити Україні бити по території РФ?

Про це і не тільки дивіться у програмі Свобода. Ранок:

Форум

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG