Доступність посилання

ТОП новини

ЗСУ в Росії: ідуть до траси Рильськ – Курськ?


Президент Володимир Зеленський вдень 14 серпня опублікував відео ранкової доповіді головнокомандувача ЗСУ Олександра Сирського про ситуацію на фронтах – серед іншого і про операцію в Курській області Росії.

Сирський повідомив, що з початку цієї доби українські війська просунулися на окремих напрямках від 1 до 2 кілометрів. Також, за його словами, завершено пошук та знищення противника у місті Суджа.

Командир чеченського спецназу «Ахмат» Апті Алаудінов заявив, що нібито російська армія зупинила «основні сили ЗСУ в Курській області», а ЗСУ не контролюють Суджу. Проте український телеканал «1+1» опублікував репортаж із міста, в якому, за даними журналістів, російських військ немає. Натомість на знятих там кадрах військові ЗСУ роздають гуманітарну допомогу місцевим.

Пізніше Міноборони РФ заявило, що нібито запобігло спробам українських сил прорватися вглиб біля Скрилівки, Левшинки, Семенівки, Алексієвського, Камишного в Курській області. Більшість цих сіл розташовані неподалік траси Е38, яка веде з Рильська до Курська.

Головні питання випуску:

  • Що дасть ЗСУ перерізання траси з Рильська до Курська і чи може це бути наступною ціллю української армії на території Росії?
  • Навіщо Зеленський почав активно коментувати та висвітлювати події у Курській області?

​Про це та інше йтиметься в ефірі Радіо Донбас Реалії. Дивіться наживо – о 16:30 на @Радіо Свобода:

XS
SM
MD
LG