Доступність посилання

ТОП новини

Гуляйполе: наслідки обстрілів міста на Запоріжжі військами РФ (фотосвідчення)

6 квітня Радіо Свобода вдалося побувати у місті Гуляйполе Пологівського району Запорізької області. На Пологівщині наразі тривають активні бойові дії – українські військові тримають оборону Гуляйполя. Раніше ЗСУ також звільнили 5 сіл на схід від нього. Під час візиту до Гуляйполя кореспондентка Радіо Свобода у супроводі військових побувала на кількох вулицях міста, які зазнали руйнувань внаслідок обстрілів військами РФ. Більшість жителів покинули власні домівки, рятуючись від війни.

Російське масштабне військове вторгнення в Україну триває від ранку 24 лютого. Російські війська завдають авіаударів по ключових об’єктах військової та цивільної інфраструктури, руйнуючи аеродроми, військові частини, нафтобази, заправки, церкви, школи та лікарні. Обстріли житлових районів ведуться з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

Росія заперечує, що веде проти України загарбницьку війну на її території та називає це «спеціальною операцію», яка має на меті «демілітаризацію і денацифікацію».


Зображення 16x9

Євгенія Назарова

Співпрацює з Радіо Свобода з 2015 року. Народилася в 1985 році у Запоріжжі. У 2007 році закінчила історичний факультет, а у 2011 році – аспірантуру Запорізького національного університету. Має ступень кандидата історичних наук. Із 2013 року працює у сфері журналістики.

XS
SM
MD
LG