Доступність посилання

ТОП новини

Малими групами і без бронетехніки – у Нацгвардії розповіли про особливості штурмів РФ у Селидовому


У Нацгвардії кажуть, що сили РФ обстрілюють місто КАБами, дронами, артилерією, але водночас не знищують його повністю, як це було з іншими містами Донеччини. На фото - Селидове у червні 2024 року
У Нацгвардії кажуть, що сили РФ обстрілюють місто КАБами, дронами, артилерією, але водночас не знищують його повністю, як це було з іншими містами Донеччини. На фото - Селидове у червні 2024 року

При наступі на Селидове російські військові не застосовують бронетехніку, а штурмують місто малими групами широким фронтом. Про це Радіо Свобода (проєкт Свобода.Ранок) повідомив підполковник Віталій Миловидов, пресофіцер 15 бригади спеціального призначення Нацгвардії«Кара-Даг».

За його словами, сили РФ обстрілюють місто КАБами, дронами, артилерією, але водночас не знищують його повністю, як це було з іншими містами Донеччини.

Він припускає, що це робиться для того, щоб в майбутньому використати інфраструктуру та географічне розташування Селидового задля наступу на Покровськ.

«Дуже велика кількість їх із різних напрямків, їм вдається просочуватись в населений пункт, намагатися закріпитися саме в приватному секторі, а далі вже розвивати свої подальші дії. Тобто групи, які заходять частково, і там навіть якщо це два-три військовослужбовці Російської Федерації добрались до будівлі, вони зайняли хату і чекають поки їх не накопичиться більше, для того, щоб вже чисельною перевагою протидіяти нашим піхотним підрозділам», – сказав Миловидов.

За словами аналітика моніторингового проєкту Deep State Руслана Микули, захоплення Селидового може забезпечити російській армії прикриття лівого флангу угрупування, яке рухатиметься на Покровськ.

«Селидове – це дуже велике місто, в якому багато підвалів, де можна буде розквартирувати величезне число особового складу, де можна буде приховати техніку, легку автомобільну техніку. Власне якраз Селидове покращить їхню логістику і дасть змогу підтягнути більшу кількість живої сили і техніки для того, щоб уже проводити далі штурмові дії на Покровськ», – вважає він.

Читайте також: «Брехня погубить все і всіх»: DeepState заявив, що армія РФ захопила половину Селидового за добу

За даними американського Інституту вивчення війни (ISW), російські війська останніми днями досягли «значних тактичних успіхів» у Селидовому на Донеччині та його околицях. Аналітики зазначають, що просування військ Росії в Селидове, а також їхні територіальні здобутки на південь і північ від міста можуть незабаром змусити українські сили відступити з цього району.

Селидове розглядається військовими експертами як «останній бастіон» Сил оборони перед Покровськом. У разі його взяття армія Росії убезпечить свої фланги від контратак ЗСУ і зможе розпочати штурм міста, пише проєкт Радіо Свобода Донбас.Реалії.

Генштаб ЗСУ повідомлення про прорив за міську межу Селидового не коментував, але останніми днями констатує велику кількість російських атак на Покровському напрямку саме поблизу Селидового.

Форум

XS
SM
MD
LG