Доступність посилання

ТОП новини

США вважають небезпечним кроком направлення військ КНДР на війну проти України


«Ми консультуємося з нашими союзниками та партнерами щодо наслідків такого драматичного кроку»
«Ми консультуємося з нашими союзниками та партнерами щодо наслідків такого драматичного кроку»

Якщо Північна Корея надішле своїх солдатів в Україну, щоб воювати разом з Росією, це буде «небезпечною і дуже тривожною подією», заявили Сполучені Штати в Раді безпеки ООН 21 жовтня, повідомляє агентство Reuters.

«Ми консультуємося з нашими союзниками та партнерами щодо наслідків такого драматичного кроку», – сказав заступник посла США в ООН Роберт Вуд.

До цього Речник Білого дому Джон Кірбі назвав повідомлення про розгортання 1500 північнокорейських військових у Росії «небезпечними та дуже тривожними».

Раніше постійний представник України при ООН Сергій Кислиця повідомив, що 21 жовтня відбудеться засідання Ради безпеки ООН у звʼязку з атаками Росії на мирних жителів, інфраструктуру України та злочинами росіян проти військовополонених і затриманих цивільних осіб.

18 жовтня генеральний секретар НАТО Марк Рютте повідомив, що альянс не може підтвердити повідомлення, що північні корейці активно залучені як солдати у війні Росії проти України.

Водночас на брифінгу 18 жовтня міністр оборони Рустем Умєров заявив, що Київ пропонує партнерам обмінятися інформацією щодо ймовірної участі Північної Кореї у війні.

Раніше Національна розвідувальна служба Південної Кореї заявила про намір Північної Кореї відправити 12 тисяч військових до України. За її даними, йдеться про чотири бригади військових, зокрема спецназ, і передислокація цих сил уже почалася.

14 жовтня Зеленський заявив, що КНДР «фактично входить у війну». Він також сказав, що Північна Корея не просто передає зброю Росії, а фактично відправляє своїх громадян воювати в Україну в російських військах.

У Кремлі відкинули ці звинувачення як «фейкові новини».

Форум

XS
SM
MD
LG