Доступність посилання

ТОП новини

Повітряні сили: 59 зі 116 запущених РФ дронів збили, до 10 – ще в повітряному просторі України


Крім того, 45 російських безпілотників – локаційно втрачено
Крім того, 45 російських безпілотників – локаційно втрачено

Росія в ніч на 21 жовтня атакувала Україну, застосувавши 119 засобів повітряного нападу, зокрема 116 безпілотників, 59 з яких станом на 9:30 збили сили ППО, повідомили Повітряні сили ЗСУ.

«На цей час є підтвердження про збиття 59 ворожих БпЛА в Одеській, Миколаївській, Херсонській, Вінницькій, Хмельницькій, Житомирській, Київській, Сумській, Кіровоградській, Черкаській, Чернігівській, Полтавській областях. Крім того, 45 російських безпілотників – локаційно втрачено. До 10 ворожих БпЛА – в повітряному просторі України. Є декілька влучань БпЛА по цивільній інфраструктурі України. Бойова робота триває», – йдеться в повідомленні.

Крім «Шахедів» і дронів невстановленого типу, російські війська також запустили балістичну ракету Іскандер-М/KN-23 (із території окупованого Криму), керовану авіаційну ракету Х-35 (із повітряного простору в акваторії Чорного моря) і керовану авіаційну ракету Х-31П (також із повітряного простору в акваторії Чорного моря).

Російські військові регулярно з різних видів озброєння – ударними БПЛА, ракетами, КАБами, РСЗВ – атакують українські регіони.

Керівництво Росії заперечує, що російська армія під час повномасштабної війни завдає цілеспрямованих ударів по цивільній інфраструктурі міст і сіл України, убиваючи цивільне населення і руйнуючи лікарні, школи, дитячі садочки, об’єкти енергетики та водозабезпечення.

Українська влада і міжнародні організації кваліфікують ці удари, як воєнні злочини Російської Федерації і наголошують, що вони носять цілеспрямований характер.

Форум

XS
SM
MD
LG