Доступність посилання

ТОП новини

Білий дім: Байден не зможе зустрітися із Зеленським у Німеччині, але поговорить з ним незабаром


Джо Байден оголосить про новий пакет допомоги у сфері безпеки
Джо Байден оголосить про новий пакет допомоги у сфері безпеки

Президент США Джо Байден незабаром поговорить з президентом України Володимиром Зеленським і оголосить про новий пакет допомоги у сфері безпеки, заявила 16 жовтня на пресбрифінгу речниця Білого дому Карін Жан-Пʼєр.

«Цього тижня Байден відвідає Німеччину, але не зможе зустрітися із Зеленським, поки президент США перебуває в Європі», – заявила речниця.

За даними CNN, президент США Джо Байден у Німеччині цього тижня планує зустрітися із німецьким канцлером Олафом Шольцом, президентом Франції Емманюелем Макроном і прем’єр-міністром Великої Британії Кіром Стармером.

Раніше агентство Reuters і німецьке видання Spiegel із посиланням на джерела в уряді Німеччини писали, що Байден планує відвідати Німеччину 18 жовтня.

Раніше президент США Джо Байден і держсекретар Ентоні Блінкен скасували свої подорожі до Німеччини, зокрема для участі в Контактній групі з питань оборони України, через ураган «Мілтон».

Плановане на 12 жовтня 25-те засідання «Рамштайну» у форматі лідерів перенесли після того, як президент США Джо Байден і держсекретар Ентоні Блінкен скасували свої подорожі до Німеччини через ураган «Мілтон».

Раніше український президент повідомляв, що під час 25-ї зустрічі у форматі «Рамштайн» (12 жовтня) Україна надасть «план перемоги» усім партнерам. Також генеральний секретар НАТО Марк Рютте на пресконференції у Києві зазначив, що на засіданні обговорять з президентом США Джо Байденом питання дозволу застосовувати далекобійну зброю по військових обʼєктах у Росії.

9 жовтня стало відомо, що засідання у форматі «Рамштайн», яке мало відбутися 12 жовтня, відклали. Нову дату визначають, повідомили Радіо Свобода три джерела у штаб-квартирі НАТО.

Форум

XS
SM
MD
LG