Доступність посилання

ТОП новини

У Херсоні зникло світло – МВА

Оновлено

«Попередньо, знеструмлене все місто. Причини з’ясовуються» (фото ілюстративне)
«Попередньо, знеструмлене все місто. Причини з’ясовуються» (фото ілюстративне)

У Херсоні зникло електропостачання, повідомив вранці 16 жовтня голова міської військової адміністрації Роман Мрочко.

Чи пов’язане знеструмлення з російськими обстрілами – поки невідомо.

«Попередньо, знеструмлене все місто. Причини з’ясовуються», – написав він без подробиць у телеграмі.

Пізніше голова МВА зазначив, що проблема, через яку знеструмлене місто, виникла в сусідньому регіоні.

«Над її усуненням вже працюють спеціалісти. Питання відновлення подачі електроенергії до споживачів Херсона на контролі у Міністерстві енергетики України», – додав він.

Мрочко також повідомив, що Херсонську міську територіальну громаду російські війська за добу обстріляли вісім разів: ураження зафіксовані у Херсоні, Комишанах, Садовому, поранені троє людей.

«Зокрема, пошкоджено щонайменше 10 приватних будинків, дві багатоповерхівки, освітній заклад, три автівки, гараж», – зазначив голова МВА.

У Міненерго України раніше наголосили, що значні пошкодження, завдані масованими атаками Росії, зокрема однією з найбільших атак на енергетику 26 серпня, і далі ускладнюють роботу енергосистеми. Крім того, російські війська не припиняють щоденних обстрілів об’єктів енергетичної інфраструктури.

За даними міністерства, від жовтня 2022 року Росія завдала понад тисячу ударів по об’єктах української енергетичної інфраструктури, лише цього року через удари було втрачено 9 ГВт генеруючих потужностей.

У місії ООН нещодавно заявили, що російські удари по енергетичній інфраструктурі України завдали значної шкоди і з наближенням зими можуть призвести до ще більш руйнівних наслідків.

Форум

XS
SM
MD
LG