Доступність посилання

ТОП новини

Повітряні сили: РФ з вечора атакує Україну 136 дронами, частину збили, «бойова робота триває»


Мобільні групи ППО відбивають нічну атаку російських БПЛА Shahed. Херсон, липень 2024 року
Мобільні групи ППО відбивають нічну атаку російських БПЛА Shahed. Херсон, липень 2024 року

Російські війська від вечора 15 жовтня атакують Україну 136-ма ударними безпілотниками (райони пусків: Курськ, Орел, Приморсько-Ахтарськ у Росії), а також завдали удару по Донеччині зенітною керованою ракетою С-300/400 із окупованої території Донеччини і керованою авіаційною ракетою Х-59 – по Чернігівщині із повітряного простору Курської області РФ, повідомили Повітряні сили Збройних сил України.

«Станом на 07:00 у результаті протиповітряного бою збито 51 ворожий БпЛА в Сумській, Черкаській, Кіровоградській, Тернопільській, Херсонській, Харківській, Житомирській, Донецькій, Дніпропетровській, Миколаївській, Київській, Полтавській, Чернігівській і Чернівецькій областях. Внаслідок активної протидії РЕБ 60 російських безпілотників локаційно втрачено у різних регіонах України, інформація уточнюється», – йдеться в повідомленні.

У Повітряних силах уточнили, що понад 20 дронів перебувають у повітряному просторі України, і «бойова робота триває».

Крім того, за даними ЗСУ, два безпілотники повернулися назад у напрямку Росії.

Тим часом, у Київській міській військовій адміністрації зазначили, що російські війська після одноденної перерви вперше за майже 50 днів знову завдали ударів безпілотниками по Києву.

«Усі ворожі БпЛА, які загрожували Києву, було знешкоджено на підступах до столиці. Інформація щодо руйнувань чи постраждалих не надходила», – йдеться в повідомленні.

У КМВА додали, що зараз у Київській області ще фіксуються російські дрони, працює ППО.

Російські військові регулярно з різних видів озброєння – ударними БПЛА, ракетами, КАБами, РСЗВ – атакують українські регіони.

Керівництво Росії заперечує, що російська армія під час повномасштабної війни завдає цілеспрямованих ударів по цивільній інфраструктурі міст і сіл України, убиваючи цивільне населення і руйнуючи лікарні, школи, дитячі садочки, об’єкти енергетики і водозабезпечення.

Українська влада і міжнародні організації кваліфікують ці удари, як воєнні злочини Російської Федерації і наголошують, що вони носять цілеспрямований характер.

Форум

XS
SM
MD
LG