Доступність посилання

ТОП новини

Увʼязнена у Білорусі опозиціонерка Калеснікова більше 18 місяців не виходить на звʼязок з рідними


Білоруська опозиціонерка Марія Колеснікова під час судового засідання в Мінську, Білорусь, 6 вересня 2021 року
Білоруська опозиціонерка Марія Колеснікова під час судового засідання в Мінську, Білорусь, 6 вересня 2021 року

Востаннє рідні спілкувалися з опозиціонеркою та лідеркою білоруського протесту Марією Калесніковою 18 місяців тому, пише білоруська служба Радіо Свобода.

Після цього звʼязок обірвався, і з тих пір надходили лише новини зі слів інших увʼязнених, які перебували в тій же гомельській жіночій колонії, про звернення Калеснікової про медичну допомогу, йдеться у матеріалі.

«Я можу тільки молитися Богу, щоб вона була жива. Влада ігнорує мої прохання про зустрічі та листи. Це жахливе відчуття безпорадності для батька», – сказав 14 жовтня по телефону її батько Олександр Колесніков, якого цитує AP.

Марія Колеснікова – лідерка білоруського протесту, координаторка виборчого штабу незареєстрованого кандидата в президенти Білорусі Віктора Бабарика. Невідомі викрали її 7 вересня 2020 року в центрі Мінська. Після цього білоруські спецслужби намагалися вивезти її з країни, але Марія порвала паспорт на білорусько-українському кордоні та була затримана.

На початку вересня 2021 року Мінський обласний суд засудив її до 11 років позбавлення волі у справі про публічні заклики до заподіяння шкоди нацбезпеці, створення екстремістського формування та змови з метою захоплення влади неконституційним шляхом. Правозахисники визнали її політичною увʼязненою.

Форум

XS
SM
MD
LG