Доступність посилання

ТОП новини

У Покровській громаді на Донеччині опалювальний сезон під загрозою – влада


Жителі Маріуполя під час російської блокади міста вимушені були готувати їжу на вогнищах у розбомблених дворах (фото архівне)
Жителі Маріуполя під час російської блокади міста вимушені були готувати їжу на вогнищах у розбомблених дворах (фото архівне)

У Покровській громаді існує загроза зриву опалювального сезону через постійні російські обстріли, повідомив голова міської військової адміністрації Сергій Добряк.

«Війська РФ виживають з міста людей, гатять по житловому сектору та об’єктах критичної інфраструктури, щоб Покровська громада була без опалення, без води та електропостачання. А попереду зима. Через відсутність газу, води та електрики під загрозою опалювальний сезон і скоріш за все, його не буде», – написав він.

За даними місцевої влади, станом на сьогодні в Покровську залишається трохи більш як 12 тисяч місцевих жителів та 70 дітей. За його словами, «всі родини, в яких виховуються неповнолітні, дали згоду на евакуацію і вже збираються до більш безпечних регіонів».

«Однак помічено певне сповільненні в евакуації – раніше в день виїжджало по 1 000 осіб, зараз – до 300. Через постійні обстріли в Покровську вже зруйновано 80% критичної інфраструктури. Попри те, що відсутнє центральне водопостачання, питна вода є», – зазначив голова МВА.

У місті Покровськ Донецької області через російські обстріли пошкоджено або знищено близько 80% критичної інфраструктури, розповів начальник міської військової адміністрації Сергій Добряк в етері телемарафону 4 жовтня.

За даними місцевої влади, Російські військові перебувають за 7 кілометрів від околиць міста. Попри це, у Покровську залишаються 13 тисяч людей, з них 94 дитини.

Влада Донеччини неодноразово заявляла, що на території області не залишилося безпечних місць, тому закликала до евакуації. На початку вересня через наступ сил РФ і з міркувань безпеки «Укрзалізниця» скасувала відправлення евакуаційного поїзда з Покровська, тепер початковою точкою його маршруту є Павлоград Дніпропетровської області, розташований більш як за 100 кілометрів від Покровська. Доступною залишається евакуація автотранспортом, зокрема, автобусами.

Упродовж останнього місяця лінія фронту в Донецькій області стрімко наблизилася до Покровська, який у перші два роки повномасштабної війни був глибоким тилом.

Форум

XS
SM
MD
LG