Доступність посилання

ТОП новини

Bloomberg: підсанкційні танкери знову перевозять нафту з Росії


При цьому після того, як перші вантажі були успішно доставлені, використання підсанкційних танкерів різко зросло
При цьому після того, як перші вантажі були успішно доставлені, використання підсанкційних танкерів різко зросло

Щонайменше 21 із 72 танкерів, які підпали під санкції США, Євросоюзу та Великобританії, з квітня 2024 року почали знову перевозити російську нафту, повідомляє видання Bloomberg.

Перші обмеження проти суден і компаній, що управляють ними, за перевезення російської нафти в обхід цінової стелі в жовтні 2023 року ввели США, в 2024 році до санкцій приєдналися ЄС і Великобританія.

До квітня 2024 року, за даними агентства, підсанкційні судна простоювали. З квітня до червня журналісти фіксували лише один рейс на місяць. При цьому після того, як перші вантажі були успішно доставлені, використання підсанкційних танкерів різко зросло – у липні було перевезено два вантажі, у серпні та вересні – по шість, а за 10 днів жовтня – сім.

Загалом підсанкційні танкери перевезли 24 вантажі. Майже дві третини всіх вантажів, як стверджується, були перевезені суднами, які підпали під санкції Лондона.

За даними журналістів, у травні надходження від продажу нафти до державного бюджету Росії зросли майже на 50% порівняно з минулим роком, оскільки ціни на нафту зросли, а країна адаптувалася до міжнародних санкцій.

Форум

XS
SM
MD
LG