Доступність посилання

ТОП новини

Шольц напередодні зустрічі з Зеленським обговорив з Байденом підтримку України


Президент США Джо Байден зустрічається з канцлером Німеччини Олафом Шольцем в Овальному кабінеті Білого дому у Вашингтоні, 9 лютого 2024 року
Президент США Джо Байден зустрічається з канцлером Німеччини Олафом Шольцем в Овальному кабінеті Білого дому у Вашингтоні, 9 лютого 2024 року

Президент Джозеф Байден провів 10 жовтня телефонні переговори з канцлером Німеччини Олафом Шольцем.

Як повідомляє Білий дім, Байден, серед іншого, відзначив свій намір продовжувати тісну співпрацю щодо геополітичних пріоритетів, зокрема підтримки захисту України від російської агресії.

Пресслужба Шольца також повідомила про цю телефонну розмову, однак у повідомленні згадок про Україну немає. Зазначається, що співрозмовники домовилися підтримувати тісні контакти з огляду на різноманітні міжнародні виклики.

Читайте також: Зеленський після обговорення «плану перемоги» в Європі: слід посилити позиції України, щоб «створити умови для чесної дипломатії»

8 жовтня президент США Джо Байден та держсекретар Ентоні Блінкен скасували свої подорожі до Німеччини, зокрема для участі в Контактній групі з питань оборони України, через ураган «Мілтон».

Повідомлялося, що на цій зустрічі у форматі «Рамштайн» Україна мала надати план перемоги усім партнерам. Також генеральний секретар НАТО Марк Рютте на пресконференції у Києві інформував, що на засіданні обговорять з президентом США питання дозволу застосовувати далекобійну зброю по військових обʼєктах у Росії.

Після скасування поїздки Байдена та Блінкена саме засідання «Рамштайн» перенесли на невизначений термін, дати нової зустрічі ще немає.

У вересні, перебуваючи з візитом у США, Зеленський презентував Байдену план перемоги.

Форум

XS
SM
MD
LG