Доступність посилання

ТОП новини

У США вважають, що Україна може утримувати територію у Курській області ще місяці – Bloomberg


За словами високопосадовців, Україна поки що не зіткнулася зі значними проблемами з постачанням в Курську область
За словами високопосадовців, Україна поки що не зіткнулася зі значними проблемами з постачанням в Курську область

У США вважають, що Україна зможе утримувати територію у Курській області Росії, принаймні кілька місяців, якщо не довше. Таку думку виданню Bloomberg висловили високопоставлені американські чиновники.

За словами високопосадовців, які говорили з журналістами на умовах анонімності, Україна поки що не зіткнулася зі значними проблемами з постачанням в Курську область, а російські війська почали лише обмежені контратаки і зосередилися на просуванні на сході України.

Також посадовці зазначили, що після місяців нестачі артилерійських боєприпасів Збройні сили України отримали стабільне постачання боєприпасів, йдеться у статті.

Читайте також: Курська операція два місяці потому – стратегічна оборона для ЗСУ чи валіза без ручки?

6 серпня 2024 року на територію Курської області Росії увійшли підрозділи ЗСУ. Відтоді в регіоні тривають бої. Українська армія заявляє про контроль над десятками населених пунктів, включно з райцентром, містом Суджа. Російська влада таку інформацію або заперечує, або не коментує.

За словами головнокомандувача ЗСУ Олександра Сирського, Росія планувала новий наступ на Україну з Курської області перед початком операції Сил оборони в цьому російському регіоні, а українські сили завадили цьому.

6 жовтня президент України Володимир Зеленський заявив, що Курська операція ЗСУ є «важливим етапом війни», оскільки за достатньої підтримки партнерів Україна зможе тиснути на Росію «саме так, як потрібно, щоб у Росії відчували, що війна нічого їм не дасть». Зеленський також додав, що Курська операція дала один із найбільших внесків в обмінний фонд заради звільнення українців із полону.

Форум

XS
SM
MD
LG