Доступність посилання

ТОП новини

Одна людина загинула, шестеро – поранені через російський обстріл Слов’янська – ОВА


Наслідки російських ударів по Слов’янську, архівне фото
Наслідки російських ударів по Слов’янську, архівне фото

Російські військові обстріляли Слов’янськ на Донеччині, внаслідок чого одна людина загинула, ще шестеро, зокрема двоє дітей, – були поранені, повідомив голова обласної військової адміністрації Вадим Філашкін.

«Росіяни обстріляли місто сьогодні ввечері. Пошкоджені шість багатоповерхівок, підприємство, адмінбудівлю і два автомобілі. На місці працюють органи влади й відповідальні служби», – написав Філашкін у телеграмі й закликав цивільних евакуюватися.

Сили РФ регулярно з різних видів озброєння – ударними БПЛА, ракетами, КАБами, РСЗВ – атакують українські регіони.

Керівництво Росії заперечує, що російська армія під час повномасштабної війни завдає цілеспрямованих ударів по цивільній інфраструктурі міст і сіл України, убиваючи цивільне населення і руйнуючи лікарні, школи, дитячі садочки, об’єкти енергетики і водозабезпечення.

Українська влада і міжнародні організації кваліфікують ці удари як воєнні злочини Російської Федерації і наголошують, що вони носять цілеспрямований характер.

За даними ООН, з 24 лютого 2022 року по серпень 2024 року внаслідок російської агресії в Україні загинули щонайменше 11 743 цивільних осіб (серед яких 613 дітей) і 24 614 зазнали поранень – в організації змогли підтвердити дані про цих людей. Водночас в ООН зазначають, що реальні цифри можуть бути вищими, оскільки деякі повідомлення про жертви серед цивільного населення досі не підтверджені.

Форум

XS
SM
MD
LG