Доступність посилання

ТОП новини

Повітряні сили: вночі збито три «Шахеди», ще 10 – локаційно втрачено


У ніч проти 5 жовтня в результаті протиповітряного бою збито 3 російських безпілотники в Одеській області (фото архівне)
У ніч проти 5 жовтня в результаті протиповітряного бою збито 3 російських безпілотники в Одеській області (фото архівне)

У ніч проти 5 жовтня в результаті протиповітряного бою збито три російських безпілотники в Одеській області. 10 БпЛА – «локаційно втрачено на півночі та півдні країни, інформація про постраждалих та руйнування не надходила», зазначили у Повітряних силах ЗСУ.

«У ніч на 5 жовтня 2024 року російські окупанти завдали удару трьома керованими авіаційними ракетами Х-59/69 з повітряного простору курської області – РФ і окупованого Криму та 13-ма безпілотниками (ударними БпЛА) із районів: Курськ – РФ, мис Чауда (Крим)», -– йдеться у повідомленні.

Також, за даними Повітряних сил ЗСУ, «внаслідок активної протидії засобів РЕБ, керовані авіаційні ракети не досягли своїх цілей».

«До відбиття повітряного нападу противника залучались зенітні ракетні війська, мобільні вогневі групи та підрозділи РЕБ Сил оборони України», – уточнили військові.

Сили РФ регулярно з різних видів озброєння – ударними БПЛА, ракетами, КАБами, РСЗВ – атакують українські регіони.

Керівництво Росії заперечує, що російська армія під час повномасштабної війни завдає цілеспрямованих ударів по цивільній інфраструктурі міст і сіл України, убиваючи цивільне населення і руйнуючи лікарні, школи, дитячі садочки, об’єкти енергетики і водозабезпечення.

Українська влада і міжнародні організації кваліфікують ці удари як воєнні злочини Російської Федерації і наголошують, що вони мають цілеспрямований характер.

Форум

XS
SM
MD
LG