Доступність посилання

ТОП новини

Операції українських спецслужб на тимчасово окупованих територіях: що за лаштунками?


В Енергодарі вибухнув автомобіль, в якому перебував так званий начальник охорони окупованої російськими військами Запорізької атомної електростанції. У повідомленні ГУР не підтверджується причетність України до замаху, але вказано, що вибух автівки Андрія Короткого стався вранці 4 жовтня.

Гур повідомили, що Короткий був «колаборантом, причетним до воєнних злочинів і репресій українців в окупації». Після захоплення Запорізької АЕС він добровільно пішов на співпрацю з російськими військами, видав їм списки працівників станції з їхніми персональними даними, вказавши на громадян з проукраїнською позицією.
Також Короткий брав участь у репресіях проти персоналу АЕС. У розвідці додали, що Короткий також очолював в Енергодарі підконтрольну Росії раду депутатів.
Адміністрація контрольованої Росією атомної станції звинуватила Україну у вбивстві Короткого. А Слідчий комітет Росії відкрив кримінальну справу за фактом замаху і вбивства. Замахи проти тих, кого Україна вважає колаборантами, вже не є рідкістю – особливо в часи Великої війни.

Анастасія Потапенко зібрала статистику замахів та хронологію найвідоміших випадків.

Форум

XS
SM
MD
LG