Доступність посилання

ТОП новини

«РФ НЕ ВІДДАСТЬ КОРИДОР ДО КРИМУ». Два роки нелегальної анексії | Новини Приазов’я


ЗАВАНТАЖИТИ

Як змінилися окуповані території півдня України за два роки після так званого приєднання до Росії? Чому Росія зацікавлена воювати за ці регіони? Чи можна покарати за окупацію Росію як державу і владу персонально?

30 вересня виповнилося 2 роки, відколи президент Росії Володимир Путін підписав укази про «приєднання» до цієї країни окупованих територій Запорізької, Херсонської, Донецької та окупованої Луганської областей України. Нагадаємо, що підписання тоді відбулося в Кремлі за участі очільників окупаційних адміністрацій. До того Путін підписав укази про визнання так званої «незалежності» окупованих російською армією територій українських Херсонської та Запорізької областей. В цих документах російський президент послався на результати так званих референдумів, що пройшли на окупованих територіях України 23-27 вересня 2022 року.

Україна та багато інших країн називають ці так звані голосування фіктивними і незаконними, вказуючи на те, що вони пройшли в умовах окупації та бойових дій, всупереч національному законодавству і міжнародним нормам. Також Україна, країни Заходу і низка інших країн відразу заявили, що не визнають анексію і, як і раніше, вважатимуть Херсонську та Запорізьку області, як і Донецьку та Луганську, суверенною територією України.

Як змінилися окуповані території півдня України за два роки після так званого приєднання до Росії? Чому Росія зацікавлена воювати за ці регіони? Чи можна покарати за окупацію Росію як державу і владу персонально? Ці та інші актуальні питання в проєкті «Новини Приазов’я» обговорює ведуча Юлія Щетина.

Форум

XS
SM
MD
LG