Доступність посилання

ТОП новини

Через агресію РФ у трьох прифронтових областях за добу загинули двоє людей, ще 36 постраждали – влада


Йдеться про Донецьку Харківську та Херсонську області. Фото архівні
Йдеться про Донецьку Харківську та Херсонську області. Фото архівні

Унаслідок російських обстрілів минулої доби загинули двоє цивільних людей, 36 постраждали, інформує місцева влада.

Як повідомив голова Донецької обласної військової адміністрації Вадим Філашкін, в області за минулу добу поранені 11 людей: у Піщанці, Красногорівці, Андріївці, Улаклах, Слов'янську, Краматорську і Гірнику.

На Харківщині, за даними голови ОВА Олега Синєгубова, внаслідок російських обстрілів поранені 17 людей, зокрема 12 – у Харкові внаслідок удару КАБами, що стався пізно ввечері 2 жовтня.

Голова Херсонської ОВА Олександр Прокудін повідомив, що через російську агресію за минулу добу загинули двоє людей, ще восьмеро поранені. За добу війська РФ обстріляли 24 населених пунктів області, зокрема Херсон.

Сили РФ регулярно з різних видів озброєння – ударними БПЛА, ракетами, КАБами, РСЗВ – атакують українські регіони.

Керівництво Росії заперечує, що російська армія під час повномасштабної війни завдає цілеспрямованих ударів по цивільній інфраструктурі міст і сіл України, убиваючи цивільне населення і руйнуючи лікарні, школи, дитячі садочки, об’єкти енергетики і водозабезпечення.

Українська влада і міжнародні організації кваліфікують ці удари як воєнні злочини Російської Федерації і наголошують, що вони носять цілеспрямований характер.

За даними ООН, з 24 лютого 2022 року по серпень 2024 року внаслідок російської агресії в Україні загинули щонайменше 11 743 цивільних осіб (серед яких 613 дітей) та 24 614 зазнали поранень. В організації зазначають, що реальні цифри можуть бути вищими, оскільки деякі повідомлення про жертви серед цивільного населення досі не підтверджені.

Форум

XS
SM
MD
LG