Доступність посилання

ТОП новини

Прокуратура: кількість постраждалих через авіаудар по Дергачах зросла до семи


Жінка збирає свої речі у дворі будинку, зруйнованого після російського удару по житловому кварталу в Черкаській Лозовій, Харківська область, Україна, 31 серпня 2024 року
Жінка збирає свої речі у дворі будинку, зруйнованого після російського удару по житловому кварталу в Черкаській Лозовій, Харківська область, Україна, 31 серпня 2024 року

Унаслідок ранкового авіаудару військ РФ по Дергачах на Харківщині постраждали сім людей, серед яких дитина, повідомила обласна прокуратура.

2 жовтня близько 4:15 збройні сили РФ завдали авіаудару по місту Дергачі. Горіли гаражі, пошкоджено автомобілі та скління у двоповерхових житлових будинках, кажуть правоохоронці. За медичною допомогою звернулись сім людей, серед них – 14-річний хлопець.

«Прокурорами попередньо встановлено, що удари були завдані з населеного пункту Томарівка Бєлгородської області РФ з двох літаків Су-34», – йдеться у повідомленні.

Раніше місцева влада повідомляла про пʼятьох постраждалих.

Також вранці війська РФ вдарили з авіації по Київському району Харкова, повідомляє прокуратура. Авіаційний боєприпас влучив поблизу гаражного кооперативу. Окрім гаражів, пошкоджено також прилеглі приватні житлові будинки. Ніхто не постраждав.

Сили РФ регулярно з різних видів озброєння – ударними БПЛА, ракетами, КАБами, РСЗВ – атакують українські регіони.

Керівництво Росії заперечує, що російська армія під час повномасштабної війни завдає цілеспрямованих ударів по цивільній інфраструктурі міст і сіл України, убиваючи цивільне населення і руйнуючи лікарні, школи, дитячі садочки, об’єкти енергетики і водозабезпечення.

Українська влада і міжнародні організації кваліфікують ці удари як воєнні злочини Російської Федерації і наголошують, що вони мають цілеспрямований характер.

Форум

XS
SM
MD
LG