Доступність посилання

ТОП новини

МЗС: з Лівану евакуювали понад 130 українців


Будівля посольства України в Лівані
Будівля посольства України в Лівані

Міністерство закордонних справ України та Головне управління розвідки Міністерства оборони 1 жовтня здійснили чергову операцію з евакуації громадян, які перебували в Лівані. У результаті операції було евакуйовано 179 осіб, зокрема 134 громадян України, повідомляє пресслужба МЗС.

Серед евакуйованих українців: 112 дорослих та 22 дитини. Крім того, було евакуйовано 45 осіб інших національностей – громадян Польщі, Чехії, Литви, Молдови, Бразилії і Лівану

Загалом, у рамках трьох евакуаційних місій з Лівану було евакуйовано 234 особи, зокрема 189 громадян України та 45 іноземців, кажуть у міністерстві.

Тим, хто бажає скористатися допомогою держави, МЗС рекомендує звертатися до посольства України у Лівані за телефоном (+961) 5921668 або електронною поштою: emb_lb@mfa.gov.ua.

Також доступна цілодобова гаряча лінія Міністерства закордонних справ України за номером +38-044-238-16-57.

Раніше 1 жовтня ізраїльські військові попередили жителів близько двох десятків прикордонних населених пунктів Лівану про необхідність евакуації – це сталося після початку наземної операції Ізраїлю, спрямованої, як стверджує ізраїльська влада, проти угруповання «Хезболла», яка є як збройною групою, так і політичною партією, яка контролює більшу частину районів із шиїтським населенням на півдні Лівану.

Форум

XS
SM
MD
LG