Доступність посилання

ТОП новини

Зросла кількість постраждалих внаслідок авіаудару по Запоріжжю – ДСНС


Наслідки авіаційного удару РФ по Запоріжжю. Запоріжжя, 29 вересня 2024 року
Наслідки авіаційного удару РФ по Запоріжжю. Запоріжжя, 29 вересня 2024 року

Унаслідок атаки російських військових по Запоріжжю одна людина загинула, семеро зазнали поранень, повідомила Державна служба з надзвичайних ситуацій 1 жовтня.

За даними ДСНС, «ворог поцілив у п’ятнадцятиповерхівку, унаслідок чого були частково зруйновані верхні поверхи та пошкоджений фасад будинку, а також 25 автомобілів».

«Надзвичайники деблокували двох людей з ліфта, які після огляду медиків відмовилися від госпіталізації. Крім того, значних руйнувань зазнали приватні будинки та господарчі споруди в одному із районів міста. Сталося декілька загорянь. Тривають пошукові та аварійно-рятувальні роботи. На місцях подій працюють відповідні фахівці», – поінформували рятувальники.

Російські війська завдали удару по Запоріжжю 1 жовтня. Спочатку було відомо про одну загиблу людину та 5 поранених.

Сили РФ регулярно з різних видів озброєння – ударними БПЛА, ракетами, КАБами, РСЗВ – атакують українські регіони.

Керівництво Росії заперечує, що російська армія під час повномасштабної війни завдає цілеспрямованих ударів по цивільній інфраструктурі міст і сіл України, убиваючи цивільне населення і руйнуючи лікарні, школи, дитячі садочки, об’єкти енергетики і водозабезпечення.

Українська влада і міжнародні організації кваліфікують ці удари як воєнні злочини Російської Федерації і наголошують, що вони мають цілеспрямований характер.

Форум

XS
SM
MD
LG