Доступність посилання

ТОП новини

В Україні відзначають День захисників і захисниць


 Олександр Сирський у своєму зверненні заявив, що це свято тих, хто, попри скепсис усього світу, дав бій так званій «другій армії світу» і зупинив її.
Олександр Сирський у своєму зверненні заявив, що це свято тих, хто, попри скепсис усього світу, дав бій так званій «другій армії світу» і зупинив її.

В Україні відзначають День захисників і захисниць України.

Головномандувач ЗСУ Олександр Сирський у своєму зверненні заявив, що це свято тих, хто, попри скепсис усього світу, дав бій так званій «другій армії світу» і зупинив її.

«Це свято тих, хто вірить. Вірить, що в цьому світі добро перемагає зло, а світло – темряву. Це свято тих, хто вже на щиті, але до останнього подиху не випустив зброї. І назавжди вписав свої імена у скрижалі пам'яті українського народу. Вічна слава нашим героям, полеглим у боях за Україну. Це свято тих, хто потім пройде парадом нашої Української Перемоги», – написав він у телеграмі.

Сирський подякував батькам, які виховали своїх синів і доньок патріотами, що стали на захист батьківщини.

Головнокомандувач ЗСУ також закликав ставати до лав армії «переможців, до лав армії захисників і захисниць України».

Міністр оборони Рустем Умєров подякував кожному українському воїну за єдність, мужність і стійкість.

«Ми знаємо, за що боремося: за наш дім, за наших рідних, які мріють про мирне небо. За міста і села, що чекають на визволення. За майбутні покоління, які житимуть на своїй землі без страху. І за пам’ять про тих, хто протягом століть віддавав своє життя за нашу свободу. Вічна шана синам і донькам України, які пожертвували життям за нашу державу», – йдеться у його зверненні.

1 жовтня о 9:00 буде загальнонаціональна хвилина мовчання в пам’ять всіх захисників і захисниць України, які віддали своє життя, захищаючи незалежність України.

Київська влада раніше анонсувала зупинку руху в центрі міста на 10 хвилин вранці: «Управління патрульної поліції у місті Києві організовуватиме зупинку автотранспорту вулицею Хрещатик у межах перехрестя з вулицею Алея Героїв Небесної Сотні з 08:55 до 09:05».

Україна не оголошувала даних про свої втрати у війні. 25 лютого 2024 року президент України Володимир Зеленський вперше від початку повномасштабного вторгнення озвучив число загиблих українських військових: 31 тисяча. Водночас Зеленський сказав, що не може розголошувати, скільки серед українських військових є поранених і зниклих безвісти.

Форум

XS
SM
MD
LG