Доступність посилання

ТОП новини

Україні не потрібен дозвіл для ударів по російських цілях, вона має власну зброю – Держдеп США


За словами речника Держдепу, Україна має величезну кількість засобів для захисту, а удари західною зброєю вглиб території РФ не є «єдиною магічною можливістю, що змінить хід конфлікту»
За словами речника Держдепу, Україна має величезну кількість засобів для захисту, а удари західною зброєю вглиб території РФ не є «єдиною магічною можливістю, що змінить хід конфлікту»

Державний департамент США заявляє, що Україні не потрібен дозвіл, щоб завдати удару у відповідь по російських цілях, вона може використовувати власну зброю.

«Україні не потрібен наш дозвіл, щоб завдати удару у відповідь по російських цілях. Вони є суверенною країною і можуть використовувати зброю, яку вони створюють самостійно, а її дуже багато, якщо ви подивитеся на програми, які вони запровадили протягом останнього року. А якщо поглянути на зброю, яку ми їм надали, то ми чітко дали зрозуміти, що вони можуть використовувати її для ударів у відповідь по російських об’єктах через кордон, які здійснюють атаки», – сказав під час брифінгу 30 вересня речник Держдепу США Метью Міллер.

Отже, за його словами, Україна має величезну кількість засобів для захисту, а удари західною зброєю вглиб території РФ не є «єдиною магічною можливістю, що змінить хід конфлікту».

«Ми розглядаємо усі можливості, усі тактики і усю підтримку, яку ми надаємо Україні, в комплексі, і коли ми схвалюємо будь-яку нову систему озброєнь або будь-яку нову тактику, ми дивимось на те, як це вплине на усе поле бою і на усю стратегію України. І це те, що ми будемо робити і надалі», – додав Міллер.

Читайте також: Європарламент закликав зняти обмеження на використання Україною західної зброї для ударів по РФ

Після чергового влучання Сил оборони по сховищу російських тактичних ракет та керованих авіабомб у Краснодарському краї та у Тверській області РФ президент України Володимир Зеленський заявив, що Україна зробила це завдяки власним спроможностям і без тих засобів, які «можуть надати партнери і які можуть значно прискорити завершення цієї війни завдяки знищенню російського наступального потенціалу».

Ця заява пролунала напередодні його візиту до США, де Зеленський представив план перемоги. За повідомленням, один з пунктів цього плану – зняття Заходом обмежень на використання далекобійної зброї для ударів по території Росії.

На тлі прагнень Києва отримати від Заходу дозвіл на удари західною зброєю вглиб РФ російський лідер Володимир Путін 25 вересня заявив про ядерну відповідь.

Форум

XS
SM
MD
LG