Доступність посилання

ТОП новини

З’явився супутниковий знімок російського арсеналу «Котлубань», який атакували ЗСУ


У Генеральному штабі ЗСУ підтвердили інформацію про те, що в ніч проти 29 вересня Сили оборони України уразили військовий арсенал «Котлубань» у Росії (фото архівне)
У Генеральному штабі ЗСУ підтвердили інформацію про те, що в ніч проти 29 вересня Сили оборони України уразили військовий арсенал «Котлубань» у Росії (фото архівне)

У ніч проти 29 вересня у Волгоградській області Росії атакували арсенал «Котлубань». Російська служба Радіо Свобода у телеграмі опублікувала супутниковий знімок військового об’єкта після ударів.

На ранковому супутниковому знімку зафіксовано наслідки великої пожежі біля російського арсеналу.

«Як видно на супутниковому знімку за 29 вересня, поряд з арсеналом Головного ракетно-артилерійського управління після удару українських дронів виникла пожежа», – йдеться у повідомленні.

Однак по території самого арсеналу влучань, ймовірно, не було.

Перед цим у Генштабі ЗСУ повідомляли, що Сили оборони у ніч на 29 вересня вразили арсенал зберігання та модернізації ракетно-артилерійського озброєння російських окупантів біля селища Котлубань Волгоградської області РФ.

Раніше стало відомо, що у ніч на 29 вересня кілька регіонів півдня Росії були атаковані безпілотниками. За повідомленням російського міністерства оборони, сили ППО перехопили 125 дронів над Волгоградською, Бєлгородською, Воронезькою, Ростовською, Курською та Брянською областями, а також над Краснодарським краєм та Азовським морем.

Декілька безпілотників впали в районі селища Котлубань Волгоградської області, там зафіксовано загоряння. У Котлубані є великий склад боєприпасів, чи постраждав він, наразі невідомо. Котлубань не вперше стає об’єктом нападу. Склад піддавався атакам БпЛА в листопаді 2023-го та в березні цього року.

Від весни 2024 року різні регіони Росії, насамперед близькі до кордону з Україною, практично щодня зазнають обстрілів та атак БпЛА. Є руйнування цивільної інфраструктури, жертви та постраждалі серед мирних жителів. Міноборони Росії звинувачує в атаках ЗСУ, Київ ці повідомлення зазвичай офіційно не коментує.

Форум

XS
SM
MD
LG