Доступність посилання

ТОП новини

Нова підозра Сальдо за вивезене зерно | Новини Приазов’я


Нова підозра Сальдо за вивезене зерно | Новини Приазов’я
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:19:46 0:00
ЗАВАНТАЖИТИ

Чи можуть окупаційних чиновників засудити за вивезення українського зерна? Якими є масштаби такої діяльності і збитки, вчинені аграрній сфері України? Як притягнути до відповідальності засуджених за заочною процедурою, і чи реально це зробити?

Українські правоохоронні органи повідомили ще одну підозру так званому губернатору окупованої частини Херсонщини Володимиру Сальдо. Цього разу вона пов'язана з викраденням майже 3 тисяч тонн українського зерна. Про це нещодавно поінформував Офіс Генерального прокурора України. За даними слідства, підозрюваний як керівник вищого рангу на окупованій території здійснював тиск на представників місцевого бізнесу та сприяв захопленню й пограбуванню підприємств. Крім того, восени 2022 року він розпорядився створити тимчасову адміністрацію на захопленій компанії «Херсонський комбінат хлібопродуктів». Це підприємство займалося зберіганням, доробкою та відвантаженням зернової продукції на морський, автомобільний і залізничний транспорт. У його сховищах зберігалося понад 30 тисяч тонн зернових і технічних культур, що належали різним суб’єктам господарювання.

Чи можуть окупаційних чиновників засудити за вивезення українського зерна? Якими є масштаби такої діяльності і збитки, вчинені аграрній сфері України? Як притягнути до відповідальності засуджених за заочною процедурою, і чи реально це зробити? Ці та інші актуальні питання в проєкті «Новини Приазов’я» обговорює ведуча Юлія Щетина.

Форум

XS
SM
MD
LG