Доступність посилання

ТОП новини

«Евакуація на окуповане Азовське узбережжя провалена»: куди їдуть біженці Курщини? | Новини Приазов’я


ЗАВАНТАЖИТИ

Чи переїжджають жителі Курщини на окуповану територію Запорізької області, про які випадки відомо? Чи можуть російські біженці опинитися в Маріуполі? Як живе Курська область під контролем українських військових, і чи планує місцеве населення виїжджати на окуповані території України?

Російська евакуація жителів Курської області до окупованого Азовського узбережжя провалилася. Про це днями повідомив голова Запорізької обласної військової адміністрації Іван Федоров. За його словами, про масову евакуацію з Курщини на окуповану територію Запорізької області не йдеться. Реально відбуваються лише поодинокі випадки переселення, зокрема, у Кирилівці. Натомість у Бердянську, Приморську та інших містах Приазов'я також немає масового потоку евакуйованих.

Іван Федоров назвав заяви окупаційної влади про евакуацію жителів Курщини черговим пропагандистським кроком, щоб показати начебто «турботу» про своїх та отримати додаткові кошти з російського бюджету. Тим часом підконтрольне окупаційній владі місцеве телебачення «ЗаТВ» повідомляє, що жителів Курської області розміщують на базах відпочинку у Кирилівці.

Всього на окупованій частині Запорізької області начебто можуть поселити до 2 тисяч осіб. Але за допомогою звернулися кілька сімей.

Чи переїжджають жителі Курщини на окуповану територію Запорізької області, про які випадки відомо? Чи можуть російські біженці опинитися в Маріуполі? Як живе Курська область під контролем українських військових, і чи планує місцеве населення виїжджати на окуповані території України? Ці та інші актуальні питання в проєкті «Новини Приазов’я» обговорює ведуча Юлія Щетина.

Форум

XS
SM
MD
LG