Доступність посилання

ТОП новини

Війська РФ вдарили по об’єктах інфраструктури Сум – ОВА


Про руйнування чи постраждалих в ОВА даних не навели, заявивши, що наслідки удару ще точнюють
Про руйнування чи постраждалих в ОВА даних не навели, заявивши, що наслідки удару ще точнюють

Російські війська 13 серпня завдали ракетно-авіаційного удару по об’єктах інфраструктури міста Суми, повідомила обласна військова адміністрація.

«На місці працюють всі необхідні служби. Проводяться аварійно-відновлювальні роботи», – йдеться в повідомленні.

Про руйнування чи постраждалих в ОВА даних не навели, заявивши, що наслідки удару ще точнюють.

У ніч на 13 серпня про російський удар по цивільній інфраструктурі Бахмача повідомив голова Чернігівської ОВА В’ячеслав Чаус.

«Мали кілька атак ворожих безпілотників. Цивільна інфраструктура. Попередньо без постраждалих. Відповідні служби усувають наслідки», – зауважив він.

У Генштабі ЗСУ раніше заявляли, що Сумська і Чернігівська області продовжують потерпати від артилерійських обстрілів з території Росії.

Сумщина межує з Курською областю РФ, де з 6 серпня триває військова операція українських сил.

Повітряні сили Збройних сил України раніше повідомили, що в ніч на 13 серпня збили 30 із 38 запущених Росією ударних безпілотників «Шахед». Також, за даними українських військових, російські сили вночі атакували Україну двома балістичними ракетами «Іскандер-М»/KN-23 із Воронезької області.

Російські військові регулярно з різних видів озброєння – ударними БПЛА, ракетами, КАБами, РСЗВ – атакують українські регіони.

Керівництво Росії заперечує, що російська армія під час повномасштабної війни завдає цілеспрямованих ударів по цивільній інфраструктурі міст і сіл України, убиваючи цивільне населення і руйнуючи лікарні, школи, дитячі садочки, об’єкти енергетики і водозабезпечення.

Українська влада і міжнародні організації кваліфікують ці удари як воєнні злочини Російської Федерації і наголошують, що вони носять цілеспрямований характер.

4 серпня в Повітряних силах ЗСУ повідомили, що за два з половиною роки знищили понад вісім тисяч російських повітряних цілей.

Форум

XS
SM
MD
LG