Доступність посилання

ТОП новини

Сили РФ протягом дня обстрілювали Нікопольський район, є постраждалі – Лисак


Постраждали чоловіки 37 і 66 років, обидва лікуватимуться амбулаторно. Фото ілюстративне
Постраждали чоловіки 37 і 66 років, обидва лікуватимуться амбулаторно. Фото ілюстративне

Російські війська протягом обстрілювали Нікопольський район Дніпропетровської області, поранені двоє чоловіків, повідомив голова обласної військової адміністрації Сергій Лисак.

«Протягом дня ворожих атак зазнала Нікопольщина. Агресор спрямував на район артилерію та дрони-камікадзе. А саме – на Нікополь, Покровську і Мирівську громади. Постраждали чоловіки 37 і 66 років. Обидва лікуватимуться амбулаторно», – написав він у телеграмі.

За його словами, внаслідок обстрілів у районі також пошкоджені багатоповерхівка, два приватних будинки, гараж, три господарські споруди, одну знищено. Також понівечена інфраструктура, комунальне підприємство, авто, лінії електропередачі.

Нікополь регулярно зазнає російських атак з різних видів озброєння – переважно артилерії й ударних БПЛА. Попри докази і свідчення, Москва від початку повномасштабного вторгнення заперечує цілеспрямовані атаки на цивільних.

Моніторингова місія ООН із прав людини заявила, що з 24 лютого 2022 року до кінця червня 2024 року через бойові дії в Україні постраждали щонайменше 33 878 цивільних. Зокрема, в ООН підтвердили дані про загибель 11 284 людей. В організації наголошують, що реальна кількість жертв може бути більшою.

Форум

XS
SM
MD
LG