Доступність посилання

ТОП новини

У російському Калінінграді приземлився літак, який раніше використовували для обмінів – ЗМІ


Це відбувається на тлі повідомлень ЗМІ про ймовірний обмін ув’язненими між Росією та США.  Фото ілюстративне
Це відбувається на тлі повідомлень ЗМІ про ймовірний обмін ув’язненими між Росією та США.  Фото ілюстративне

У російському Калінінграді вранці 1 серпня приземлився літак, який раніше використовували для обмінів ув’язненими між Росією та США. Про це повідомили «Агентство», «РИА Новости» та РБК з посиланням на дані порталу Flightradar24.

Як зазначає «Агентство», літак Ан-148 з бортовим номером RA-61727 президентського льотного загону «Росія» вилетів о шостій ранку з московського аеропорту Внуково і за дві з половиною години приземлився в Калініграді.

Борт із цим номером у грудні 2022 року використовували при обміні Віктора Бута на Брітні Ґрайнер, повідомляв сайт Radaratlas.com. Літаки Ан-148 з бортовими номерами RA-61712 та RA-61716 раніше використовували при обміні Костянтина Ярошенка на американського студента Тревора Ріда у квітні 2022 року та при обміні української військовослужбовиці Надії Савченко на Євгена Єрофєєва та Олександра Александрова в 2016 році. Літаки з бортовими номерами RA-61727 та RA-61712 вважаються літаками, які обслуговують ФСБ.

«Важные истории»ввечері 31 липня звернули увагу, що в Дубаї приземлився борт німецьких ВПС, який вилетів кілька годин раніше з Берліна. Після цього борт одразу залишив Об’єднані Арабські Емірати.

Це відбувається на тлі повідомлень ЗМІ про ймовірний обмін ув’язненими між Росією та США. Як повідомило видання The Moscow Times з посиланням на джерело, у межах обміну ув’язненими із Заходом Росія може звільнити від 20 до 30 людей.

Форум

XS
SM
MD
LG