Доступність посилання

ТОП новини

Розвідка Британії: сили РФ просунулися на Донеччині, однак їхні спроможності залишаються обмеженими


Сили РФ просунулись на захід, взявши під контроль кілька сіл і наблизившись до логістичного вузла Покровська
Сили РФ просунулись на захід, взявши під контроль кілька сіл і наблизившись до логістичного вузла Покровська

У липні російські війська продовжували безперервні атаки в центральній частині Донецької області і впевнено просувалися на захід, взявши під контроль кілька сіл і наблизившись до логістичного вузла Покровська. Про це повідомляє Міноборони Британії з посиланням на дані своєї розвідки.

За даними британської розвідки, російські сухопутні війська також просунулися на північ до селища Нью-Йорк, яке перебуває на лінії фронту з 2014 року – майже напевно, що за місто ведуться бої між силами РФ та Збройними силами України.

«Цілком ймовірно, що Росія продовжить тактичне просування в найближчі тижні. Однак її загальна оперативна спроможність залишається обмеженою через низку чинників, серед яких – високий рівень відтоку особового складу, обмежена підготовка і нестача офіцерів», – вважають у розвідці Британії.

Читайте також – ISW: Сили оборони «відновили втрачені позиції» біля Торецька

Покровський напрямок протягом останніх місяців залишається однією з найбільш гарячих ділянок фронту. Напередодні президент Володимир Зеленський повідомив, що там протягом останніх тижнів тривають «найбільш жорсткі ворожі атаки».

Як розповів в ефірі Радіо Свобода (проєкт «Свобода.Ранок») аналітик проєкту DeepState Роман Погорілий, російські сили тиснуть по всій лінії фронту, але українські військові їх намагаються стримати.

«Вони (темпи російських сил – ред.) не спадають… Кожен район має свою характеристику боїв, він має свою інтенсивність. Тому що десь вони накопичують свої сили для того, щоб їх використовувати. Десь вони вже стерлися і перегруповуються, відповідно натиск зменшується. От вони зараз в районі Костянтинівки, Новомихайлівки, вздовж траси Вугледар-Водяне-Костянтинівка вони назбирали величезну кількість сил, якими вони наступають. Всі бригади, які там стоять, вони зустрічають колосальний тиск», – розповів він.

За його словами, українські військові завдають якомога більшої шкоди, щоб стерти цей потенціал, щоб противник пішов на перегруповування, на ротації.

«Але ми бачимо, що в них є просування. В районі Авдіївки (у лютому сили РФ окупували місто - ред.) там просто ними кишить, вони просто там лізуть безперестану і там ситуація дуже критична. У нас же, звичайно, обмежені ресурси у порівнянні з московитами, тому стримуємо тиск як можемо. У районі Лиману зараз цей весь тиск трохи спав», – додав Погорілий.

Читайте також: Очеретинський виступ: військові ЗСУ потрапили в котел під Прогресом?

Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський 22 липня заявив, що російські війська, попри втрати, продовжують наступати в напрямку Покровська на Донеччині.

18 липня головнокомандувач об’єднаних сил НАТО в Європі генерал Крістофер Каволі заявив, що перебіг війни Росії проти України стає дедалі складніше прогнозувати, але, за його словами, зрозуміло, що чимало залежатиме від того, хто зможе швидше накопичувати ресурси і використовувати їх, поки має вікно можливостей.

Форум

XS
SM
MD
LG