Доступність посилання

ТОП новини

«Потрібна відбудова, на зараз». Що відновлюють на Херсонщині і за скільки? | Новини Приазов’я


ЗАВАНТАЖИТИ

Як відбувається відбудова деокупованих населених пунктів на правобережжі Херсонщини? Чому на кошториси відбудови інфраструктурних об'єктів звернули увагу журналісти-розслідувачі? Чи повертаються місцеві жителі до своїх домівок та що вони думають про відновлення своїх сіл?

20 червня журналісти проєкту Bihus.info оприлюднили розслідування щодо відбудови деокупованих населених пунктів на правобережжі Херсонщини. Зокрема, мова йде про відбудову шкіл у селищах Високопілля і Архангельське та сільської ради у Великій Олександрівці. Під час розслідування журналісти з'ясували, що ціни зазначені у кошторисах, ймовірно, завищені. Так, на відбудову двох шкіл та сільської ради з бюджету виділили 220 мільйонів гривень. Майже таку ж суму, 276 мільйонів, за даними інтерактивної карти, яку створили в Київській ОВА, виділяли на відбудову постраждалої від окупації Бородянки, зазначають у розслідуванні.

Також, журналісти розглянули питання щодо доцільності вкладання коштів у відбудову інфраструктурних об'єктів, які щодня перебувають під загрозою російських обстрілів. Нагадаємо, правобережна Херсонщина була деокупована Збройними Силами України у жовтні 2022 року. З того часу цей регіон перебуває під обстрілами російської армії з окупованої частини області. Попри це, українці повертаються у свої домівки, стверджує місцева влада.

Як відбувається відбудова деокупованих населених пунктів на правобережжі Херсонщини? Чому на кошториси відбудови інфраструктурних об'єктів звернули увагу журналісти-розслідувачі? Чи повертаються місцеві жителі до своїх домівок та що вони думають про відновлення своїх сіл? Ці та інші актуальні питання в проєкті «Новини Приазов’я» обговорює ведуча Юлія Щетина.

Форум

XS
SM
MD
LG