Доступність посилання

ТОП новини

«Кремль боїться втратити окуповані території»: чому Медведєв каже про «знищення» України за 10 років? | Новини Приазов’я


ЗАВАНТАЖИТИ

Для чого російський політик Дмитро Медведєв заявив, що Україна не буде існувати через 10 років? До чого можуть призвести подібні наративи? Чи вплине заява Медведєва на ситуацію на окупованих територіях України?

Населення Росії готують до тривалої війни, обіцяючи, що України не буде через 10 років. Про це у своєму звіті днями написав американський Інститут вивчення війни (ISW). Аналітики зазначили, що в інтерв’ю російському виданню «Аргументы и факты» 17 липня заступник голови Ради безпеки РФ Дмитро Медведєв відреагував на заяву генерального секретаря НАТО Єнса Столтенберґа про те, що Україна може вступити до альянсу протягом наступних 10 років.

При цьому Медведєв зробив висновок, що Україна начебто «ніколи» не вступить до НАТО, оскільки до 2034 року зміниться керівництво НАТО, і тому «цілком можливо», на його думку, що України начебто «не буде існувати». Після цього російські ЗМІ почали публікувати статті з тезою про припинення існування України у 2034 році».

В Інституті вивчення війни вважають, що це є обіцянкою російській громадськості, що Росія зможе виграти війну і знищити українську державність – протягом десятиліття. Цей російський наратив також рішуче підриває спроби окремих кремлівських чиновників припустити, що Росія начебто готова «вести переговори» про «мир» з Україною.

Також, на думку аналітиків, це ще більше підкреслює, що єдиною бажаною кінцевою метою війни для Кремля є повне знищення Української держави та українського народу.

Для чого російський політик Дмитро Медведєв заявив, що Україна не буде існувати через 10 років? До чого можуть призвести подібні наративи? Чи вплине заява Медведєва на ситуацію на окупованих територіях України? Ці та інші актуальні питання в проєкті «Новини Приазов’я» обговорює ведуча Юлія Щетина.

Форум

XS
SM
MD
LG